Crosstrainer informatie - Tips bij de aanschaf van een crosstrainer

Wat is een crosstrainer en waar moet u op letten bij de aankoop ervan?

Homefitness 4 you heeft diverse crosstrainers van Tunturi, Bremshey, Flow fitness en Life Fitness in het assortiment. De verschillen tussen crosstrainers zetten we voor u op een rij. Een van de belangrijkste punten waar u op dient te letten is welke garantie er op een crosstrainer gegeven wordt. Goede crosstrainers zijn vaak te herkennen aan de lange garantieperiode die de fabrikant geeft. Bremshey geeft standaard 2 jaar garantie op de verschillende crosstrainers, Tunturi geeft daarentegen 3 jaar garantie op de elektronica en zelfs 15 jaar op het frame bij de meeste modellen crosstrainers. Vanaf de 60 serie crosstrainer zelfs 20 jaar! Voor meer informatie over garantie kijk op onze crosstrainer garantie pagina. Als u uw Tunturi apparaat registreert krijgt u ook nog één jaar extra op de electronica

Tevens kunt u gemakkelijk een goede cross trainer herkennen aan het gewicht van de crosstrainer én van het vliegwiel. Hoe zwaarder de crosstrainer des te meer ijzer is er in de constructie gebruikt en des te degelijker is de kwaliteit van het product. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe stabieler hij loopt. Het is dus erg belangrijk om van de verschillende merken het gewicht te vergelijken. U dient wel rekening te houden met verschillende prijsklassen voor een goed overzicht.

Er zijn twee soorten crosstrainers. Front driven en reardriven. Bij de voor aangedreven crosstrainer maakt u een rechtere beweging. Dit komt ten goede voor de belasting op gewrichten en de knie. Een rear aangedreven crosstrainer maakt een meer elliptische beweging. Dit vergt meer energie maar het is tevens ook meer belastend voor knie en gewrichten. Daarnaast zijn er ook verschillende slaglengtes wat de beweging ook veranderd.

Let vooral goed op welk remsysteem u neemt tijdens de aankoop. Laat u adviseren door de verkoper en probeer hem uit! Niet iedereen vind het zelfde. Een Tunturi cross trainer heeft altijd een magnetisch remsysteem voor de meest accurate weergave.

Enkele belangrijke punten waar u op kunt letten bij de aankoop van een crosstrainer:

  • Een goede kwaliteit crosstrainer is voorzien van een kwaliteitskenmerk (ISO)
  • Elektromagnetische remsystemen zijn het meest duurzaam
  • Crosstrainers van kwaliteitsmerken zijn voorzien van een CE kenmerk
  • De Garantietermijn zegt vaak genoeg over een merk
  • Voor thuisgebruik moet een crosstrainer minimaal 120 KG kunnen dragen. 150 KG zijn de betere maar vaak ook duurdere crosstrainers.
  • Stabiliteit is erg belangrijk, een goede crosser mag niet wiebelen.
  • Zware constructie’s zorgen vaak voor een stabiele crosstrainer en zegt wat over de kwaliteit ervan
  • Het vliegwiel is een verhaal apart. Het roterende gewicht is niet alleen het vliegwiel maar het gehele bewegende deel. Het is moeilijk om op basis van dit gewicht een conclusie te trekken. Wel is het zo dat een zwaar vliegwiel langer door blijft draaien

Welke spieren train je met een cross-trainer:

Vrijwel alle spieren worden aangesproken bij het bewegen op dit apparaat. De arm spieren, been spieren, rugspieren, schouders en zelfs uw nekspieren.

Vindt u deze informatie nuttig?
Wij horen vaak van onze klanten in onze showroom dat ze veel informatie gevonden hebben op onze website over de producten. Dit horen wij uiteraard graag, daar we de info delen om u beter op de hoogte te stellen en een betere keuze te kunnen maken. Door op de onderstaande twee knoppen te klikken kunt u aangeven dat deze pagina nuttig is en zo ons een stapje hoger zetten in de zoekresultaten van Google. U zou anderen hier ook een plezier mee doen! (Let op: er wordt geen informatie van U verstuurd of opgeslagen, dit is enkel een klein signaal naar Facebook en Google dat de website nuttig is. Dank u!